ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
Νίκος ΣβέρκοςΠέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με 163 να ψηφίζουν «ναι» στην πρόταση μομφής και 123 κατά, ενώ 2 ήταν λευκά και ένα άκυρο.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα και αν θα έχουμε άμεση εκλογή νέου προέδρου από τη βάση ή σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου. Παράλληλα, αναμένεται και η πρώτη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.
Τις επόμενες ώρες μένει να ξεκαθαρίσει αν και ποιος θα εκρποσωπήσει το κόμμα στην ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα.
Οργισμένη δήλωση Κασσελάκη: «Φορέσανε κουκούλες στα μέλη της ΚΕ»
Λίγο μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα για να πραγματοποιήσει ομιλία και δήλωσε:
«Είμαι λυτρωμενος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κομματος» και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να φοράνε κουκούλα στα αξιότιμα μέλη της ΚΕ. Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτω πάντα, στον κοσμο του ΣΥΡΙΖΑ».
- Γιατί «φλέγονται» ξανά τα Τίρανα: Οι ογκώδεις διαδηλώσεις, τα επεισόδια και το «όχι» Ράμα σε παραίτηση
- Τραγωδία με επτά μηνών βρέφος στην Κέρκυρα - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο
- Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Ο «Παγετώνας της Αποκάλυψης» λιώνει πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμεναν
- «Ο Θεός όρισε ότι ο άντρας και η γυναίκα θα δημιουργούν το παιδί, σας αρέσει δεν σας αρέσει»: Η Αγγελική Ηλιάδη σε νέο ομοφοβικό παραλήρημα