Πολιτική|16.04.2019 13:01

Η ΝΔ «σηκώνει» ξανά το θέµα των απορριµµάτων

Σπύρος Μουρελάτος

Το επείγον θέµα της διαχείρισης των απορριµµάτων αναµένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε τη σηµερινή του επίσκεψη στον Χώρο Υγειονοµικής Ταφής Απορριµµάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή.

Σύµφωνα µε την Πειραιώς, σε αυτό αντικατοπτρίζεται η χρεοκοπία του κυβερνητικού µοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισηµαίνεται ότι «η προκλητική απραξία της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας ∆ούρου, σε συνδυασµό µε τον επικείµενο υπερκορεσµό του µοναδικού ανοιχτού κυττάρου στη Φυλή, εγείρουν τον κίνδυνο να µετατραπεί το Λεκανοπέδιο εντός ολίγων µηνών σε µία απέραντη χωµατερή». Κατά τις ίδιες πηγές, η υπερβολική καθυστέρηση στην εφαρµογή των σχετικών κοινοτικών οδηγιών σωρεύει στην Ελλάδα πρόστιµα ύψους άνω των 100 εκατοµµυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ταχθεί υπέρ της συµµετοχής του ιδιωτικού τοµέα µέσω Συµπράξεων ∆ηµοσίου και Ιδιωτικού Τοµέα (ΣΔΙΤ), ώστε να επιµερισθεί το κόστος και να περατωθούν ταχύτερα τα αναγκαία έργα, δηλαδή δύο µεγάλες µονάδες ολοκληρωµένης διαχείρισης απορριµµάτων στη Φυλή και στα Ανω Λιόσια και µία µικρότερη στο Σχιστό, σύµφωνα µε τον έως τώρα προγραµµατισµό. Την ίδια ώρα, µία ασυνήθιστα για τα εγχώρια δεδοµένα συνάντηση είχε χθες το µεσηµέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε εκπροσώπους διανοµέων σε ταβέρνα στο Μοσχάτο. Τα ζητήµατα των απολαβών, της ανασφάλιστης εργασίας, της µείωσης της φορολογίας και ειδικά του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν µεταξύ των όσων συζητήθηκαν ανάµεσα στον πρόεδρο της Ν∆ και τους διανοµείς.

Συνέντευξη στο PBS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί την επικείµενη µάχη των ευρωεκλογών ως σύγκρουση δύο εκ διαµέτρου αντίθετων πολιτικών υποδειγµάτων, της αλήθειας και της ευθύνης και του λαϊκισµού και της δηµαγωγίας, διάκριση στην οποία αντιστοιχεί τόσο η εκστρατεία της Νέας ∆ηµοκρατίας όσο και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, που επικεντρώνονται στην ανάγκη στρατηγικής ήττας του λαϊκισµού. Στο πνεύµα αυτό, ο πρόεδρος της Ν∆ επιµένει σε συνέντευξη, που προβλήθηκε χθες το απόγευµα στο αµερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, πως το διακύβευµα των πολλαπλών κρίσιµων εκλογικών αναµετρήσεων του 2019 αφορά, εκτός από το µέλλον της ελληνικής οικονοµίας, και την ποιότητα και το µέλλον της ∆ηµοκρατίας µας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονοµεύει συστηµατικά τους δηµοκρατικούς θεσµούς, παρεµβαίνει στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της ∆ικαιοσύνης και κάνει ακριβώς το ίδιο µε τους ανεξάρτητους θεσµούς και τις ανεξάρτητες Αρχές. Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν θα επιτύχει, γιατί απλούστατα θα χάσει τις επόµενες εκλογές» σηµείωσε ο αρχηγός της Αξιωµατικής Αντιπολιτευσης

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΧΥΤΑΝέα Δημοκρατία