Πολιτική|16.04.2019 13:42

Κόντρα Ευκλείδη Τσακαλώτου - Νίκου Δένδια με το «καλημέρα» στη Βουλή

Κατερίνα Τζαβάρα

Κόντρα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια με το «καλημέρα», κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου για την «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων».

Αιχμή του δόρατος ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, 15 Απριλίου, στη Βουλή και αφορά στη διοργάνωση και διεξαγωγή ιπποδρομιακού στοιχήματος. Αφορμή, ωστόσο, στάθηκε αίτημα του κ. Δένδια προς τον κ. Τσακαλώτο να περιμένει τον Μάκη Βορίδη που είναι πιο ενήμερος, αλλά εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο δικαστήριο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

«Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος για να λάβει την απάντηση από τον κ. Δένδια: «Σας τιμά αυτό που λέτε; Σε λίγο θα είστε άεργος»… Ο έντονος διάλογος διεκόπη με παρέμβαση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος θύμισε εμμέσως στον υπουργό «πόσες ερωτήσεις έχουν αναβληθεί λόγω απουσίας του».

Όσον αφορά την ουσία της τροπολογίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε η τροπολογία αποτελεί παρέμβαση που βοηθά 3.500 οικογένειες και έκανε ξεχωριστή αναφορά στα έσοδα (φορολογικά και ασφαλιστικά) που θα έχει το Δημόσιο.

Νίκος ΔένδιαςΕυκλείδης Τσακαλώτος