Πολιτική|17.04.2019 11:14

Διµέτωπος ΚΙΝΑΛ κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Φώφη Γιωτάκη

Πρόσκληση-πρόκληση στον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου απευθύνει η Φώφη Γεννηµατά, µε αφορµή τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ξέρει να χάνει στα γκάλοπ και να κερδίζει στις κάλπες. «Η αλήθεια είναι ότι φοβάται τις εκλογές. Εάν δεν τις φοβάται και εάν πιστεύει πράγµατι ότι κάθε φορά θα κερδίζει τις εκλογές, ιδού πεδίον δόξης λαµπρόν: 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές» τόνισε η κυρία Γεννηµατά, η οποία, µε συνέντευξή της χθες στον ANT1, εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την εκλογική ήττα του κυβερνώντος κόµµατος.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής έσπευσε να αναδείξει την ανάγκη καταψήφισης στις ευρωεκλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, της πολιτικής οικογένειας, όπως είπε, «στην οποία ανήκει ο κ. Μητσοτάκης» και «έχει την ευθύνη για τη διαρκή λιτότητα και για τα όσα λέει ή κάνει ο κ. Ορµπαν στην Ευρώπη». Μάλιστα η κυρία Γεννηµατά υποστήριξε ότι το ΕΛΚ έκανε τα στραβά µάτια για πολύ καιρό και αποφάσισε να «πετάξει» τον κ. Ορµπαν µόνο όταν άρχισαν να διαβλέπουν το πολιτικό κόστος στις ευρωκάλπες. Στο ερώτηµα, πάντως, για το αν οι ευρωεκλογές είναι δηµοψήφισµα, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της ΝΔ, η κυρία Γεννηµατά απαντά αρνητικά.

Δεν υποτιµά τα «σοβαρά πολιτικά συµπεράσµατα που θα εξαχθούν για την επόµενη µέρα στην Ελλάδα», ωστόσο επιµένει ότι το κύριο είναι να µπει ένα τέλος στις πολιτικές που αφήνουν περιθώρια να ανθήσουν η ακροδεξιά και ο εθνικισµός στην Ευρώπη. Αυτό είναι και µήνυµα της διακήρυξης των Ευρωπαίων Σοσιαλδηµοκρατών, άλλωστε, που στοχεύουν στην ενίσχυση των δυνάµεών τους και στην εξασφάλιση των αναγκαίων συµµαχιών, ώστε να εκλεγεί στην προεδρία της Κοµισιόν ο Φρανς Τίµερµανς.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ