Πολιτική|20.04.2019 14:07

ΚΙΝΑΛ: Έντονες διεργασίες για την εκλογή νέου πολιτικού συμβουλίου

Φώφη Γιωτάκη

Πυρετώδεις διεργασίες στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής είναι σε εξέλιξη μέχρι αυτήν την ώρα, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των διαφόρων εσωκομματικών ομάδων για την εκλογή του νέου 21μελούς Πολιτικού Συμβουλίου.

Παρότι η Φώφη Γεννηματά είχε διαμηνύσει εδώ και μέρες προς τα άλλα κορυφαία στελέχη ότι επιδίωξή της ήταν η συγκρότηση ενιαίας πρότασης που να αντανακλά το κλίμα ενότητας και συσπείρωσης του πρόσφατου Συνεδρίου, οι διαβουλεύσεις της Χαριλάου Τρικούπη με την πλευρά Ανδρουλάκη δεν είχαν θετική έκβαση μέχρι την προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων. Έτσι χθες στις 17:00 το απόγευμα, κατέθεσαν τελικά υποψηφιότητα 21 στελέχη από την προεδρική πλευρά και τους παπανδρεϊκούς και έξι από τους υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι υποψήφιοι της πλειοψηφίας είναι αλφαβητικά οι: Τόνια Αντωνίου, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Ευτυχία Θάνου, Γιώργος Καμίνης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Κατερίνα Μπατζελή, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Μανώλης Όθωνας, Αφροδίτη Παπαθανάση, Χρήστος Πρωτόπαπας, Συλβάνα Ράπτη, Φίλιππος Σαχινίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Στοϊμενίδης, Έφη Χαλάτση, Παύλος Χρηστίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου

Από την πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλαν υποψηφιότητα επίσης οι: Έλενα Αναστασίου, Νανά Βρυώνη, Σωτήρης Ζαρπαλάς, Αντώνης Σαουλίδης, Ανδρέας Σπυρόπουλος και Γιώργος Φραγγίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη κοντά στο Νίκο Ανδρουλάκη διαφωνούν με την σταυροδοσία 100% για την εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας ότι ουδέποτε έχει συμβεί στο παρελθόν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εν τω μεταξύ προτίμησε να μην θέσει υποψηφιότητα μετά από την απόφαση για σταυροδοσία 100%. Εφόσον υπάρξει διαφορετική εξέλιξη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τότε, σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν τα διαδικαστικά, ενδέχεται να αποσυρθούν υποψήφιοι προκειμένου να συγκροτηθεί λίστα 21 στελεχών.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ