Πολιτική|20.04.2019 14:53

ΚΙΝΑΛ: Σφοδρή επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα - Μητσοτάκη

Φώφη Γιωτάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα και του 21μελούς Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Για την θέση του Γραμματέα υποψήφιος είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο έθεσαν υποψηφιότητα 21+6 στελέχη. Στους 21 υποψηφίους συμπεριλαμβάνονται στελέχη της πλευράς Γεννηματά, «παπανδρεϊκοί» και προερχόμενοι από την ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι- τα έξι στελέχη είναι της πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος ζήτησε να «κατέβει» η σταυροδοσία από το 100% στο 40%. Μετά την απόρριψη της πρότασης του υποψήφιου ευρωβουλευτή από την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων οργάνων της Χαριλάου Τρικούπη.

Να σημειωθεί ότι υποψήφιοι της πλειοψηφίας είναι αλφαβητικά οι: Τόνια Αντωνίου, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Ευτυχία Θάνου, Γιώργος Καμίνης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Κατερίνα Μπατζελή, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Μανώλης Όθωνας, Αφροδίτη Παπαθανάση, Χρήστος Πρωτόπαπας, Συλβάνα Ράπτη, Φίλιππος Σαχινίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Στοϊμενίδης, Έφη Χαλάτση, Παύλος Χρηστίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου

Από την πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλαν υποψηφιότητα επίσης οι: Έλενα Αναστασίου, Νανά Βρυώνη, Σωτήρης Ζαρπαλάς, Αντώνης Σαουλίδης, Ανδρέας Σπυρόπουλος και Γιώργος Φραγγίδης.

Νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε με την ομιλία της την ανάγκη συστράτευσης και εξωστρεφών κινήσεων προς τις κρίσιμες εκλογικές μάχες. Επεσήμανε ότι «η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να ανατρέψει τα προεκλογικά σχέδια και παιχνίδια και των δύο μονομάχων» και έκανε σφοδρή επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

πολιτικό συμβούλιοΚΙΝΑΛψηφοφορία