Πολιτική|20.04.2019 16:17

Η Βουλή των Ελλήνων γέμισε με κάδους ανακύκλωσης (pics)

Newsroom

Με κάδους ανακύκλωσης γέμισαν γραφεία, διάδρομοι και αίθουσες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που εφαρμόζεται πιλοτικά και αφορά στην Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων. Το βήμα αυτό της Βουλής των Ελλήνων γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται πρόληψη, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, ανακύκλωση αποβλέπει στο να αξιοποιούνται και να εκτρέπονται τα ανακυκλώσιμα υλικά από το ρεύμα των αποβλήτων που οδηγείται σε χώρους τελικής διάθεσης (χώρους υγειονομικής ταφής).

Στους κάδους που τοποθετήθηκαν ήδη σε χώρους του Μεγάρου της Βουλής υπάρχει σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων σε ξεχωριστές θυρίδες που φέρουν τα καθιερωμένα χρώματα των τμημάτων περισυλλογής ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί και λοιπά απορρίμματα.

Ειδικά για τα οργανικά απόβλητα, που παράγονται κυρίως στους χώρους εστίασης (κουζίνα εστιατορίου, βρεφονηπιακός σταθμός και κυλικεία) επιλέγεται η χωριστή διαλογή και θα συγκεντρώνονται σε ειδικό κάδο. Η αποκομιδή τους θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Βουλήανακύκλωση