Σαρακιώτης: «Ανεξαρτητοποιούμαι, ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση» - Η προϋπόθεση για να μπει σε άλλο κόμμα
NewsroomΤην απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΝΑ», ανέφερε ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη, λέγοντας ότι θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής το πρωί της Πέμπτης (28/11). Επίσης, σημείωσε πως πρόθεσή του είναι να κρατήσει την έδρα του.
Ειδικότερα, δήλωσε: «Αύριο θα δηλώσω στον Πρόεδρο της Βουλής ότι ανεξαρτητοποιούμαι, ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτά που υπηρετούσα μετά από όσα έγιναν στο συνέδριο του κόμματος».
Ο κύριος λόγος της ανεξαρτητοποίησής του
Όπως πρόσθεσε, τα φαινόμενα εσωκομματικής διαμάχης και η εστίαση σε ζητήματα που δεν εξυπηρετούν την κοινωνία αποτέλεσαν τον κύριο λόγο της ανεξαρτητοποίησής του.
Γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής, χωρίς πρόθεση ένταξης σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.
Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επανένταξής του σε κάποιο κόμμα στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση πως θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και με σεβασμό στις αρχές του.
- Meteo: Το καλοκαίρι του 2026 ήταν το 6ο θερμότερο στην Ελλάδα από το 1960
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μακρυκάπα Ευβοίας: Κινδυνεύουν εγκαταστάσεις - 13 εναέρια στη μάχη με τις φλόγες και «112»
- Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Καβάλα - Ζημιά σε έλικα κατά την κατάσβεση
- ΕΟΦ: Εντοπίστηκε φυτικό μέλι με φαρμακευτικές ουσίες για αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας