Πολιτική|22.04.2019 21:03

Κεραμέως: Παγκόσμια πατέντα η ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων μέσω τροπολογιών

Κατερίνα Τζαβάρα

Την ίδρυση τμημάτων Πανεπιστημιακών Σχολών μέσω βουλευτικών τροπολογιών που γίνονται δεκτές από τον υπουργό Παιδείας, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για παγκόσμια πατέντα.

Όπως τόνισε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, αποτελεί «παγκόσμια πατέντα» αυτός ο τρόπος ίδρυσης πανεπιστημιακών τμημάτων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε σε δύο βουλευτικές τροπολογίες μία του βουλευτή Ιωάννη Γκιόλα για την ίδρυση Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας με έδρα το Άργος και μία των βουλευτών Θεοδώρας Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη για την ίδρυση Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, με έδρα την Έδεσσα.

«Έτσι φτιάχνεται ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας;» διερωτήθηκε η κυρία Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο πρωτοφανές.

Γενικότερα η κυρία Κεραμέως κατήγγειλε τον τρόπο νομοθέτησης μέσω αποδοχής πλήθους βουλευτικών και υπουργικών τροπολογιών, καθώς μέχρι πριν λίγη ώρα είχαν γίνει δεκτές 13 βουλευτικές και άλλες 7-8 υπουργικές στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Νίκη Κεραμέωςυπουργείο Παιδείας