Κούνεβα: Προκλητικές οι δηλώσεις Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο
NewsroomΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Αυτή τη φορά το νέο πρόσωπο που ασκεί κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι η υποψήφια ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία τονίζει ότι έχει «συνεργαστεί με τον Στέλιο, ως εκπρόσωπο του οργανισμού i-living, για την ανεξάρτητη διαβίωση των Ανθρώπων με Αναπηρίες».
«Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα του Στέλιου και της οικογένειάς του, όπως και άλλων ακτιβιστών της αναπηρίας, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν η κοινωνία και το κράτος στους αναπήρους. Σε συνεργασία που είχε με τους συνεργάτες μου παραγγείλαμε στο Ευρωκοινοβούλιο μια σύντομη έρευνα για το πώς λειτουργεί η Ανεξάρτητη Διαβίωση στην Ευρώπη» τονίζει η Κ. Κούνεβα και προσθέτει: «Το όραμα που ενστερνίζεται ο Στέλιος, τον στόχο της ανεξάρτητης διαβίωσης, που προϋποθέτει γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών και ισότιμη πρόσβαση των αναπήρων σε όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τον ενστερνιζόμαστε απόλυτα, και ο ίδιος νομίζω ότι το γνωρίζει καλά».
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ωστόσο ότι «το ερώτημα είναι αν αυτό το όραμα το ενστερνίζεται και η ΝΔ» και εκφράζει την ευχή: «Μακάρι η παρουσία του Στέλιου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ να σηματοδοτεί κάποια ειλικρινή μεταστροφή και δέσμευσή της στα δικαιώματα των αναπήρων και στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος. Δυστυχώς, οι συστηματικές απειλές που εκτοξεύουν ο αρχηγός και τα στελέχη της ΝΔ κατά του κοινωνικού κράτους δεν μας προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο».
Για να καταλήξει η κα Κούνεβα: «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί δηλώσεις προσβλητικές απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται από την εφηβεία τους για την άρση των διακρίσεων κατά των αναπήρων».
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών