Πολιτική|25.04.2019 15:36

Μπουτάρης: Η ανάμειξή μου με την πολιτική σταμάτησε από τότε που αποφάσισα να μην κατέβω

Τίμος Φακαλής

Να συνεργαστούν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι μετά γιατί θα είναι μια κίνηση απροκάλυπτη πολιτικού πάρε-δώσε κάλεσε τις παρατάξεις-εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους και παρουσία των αντιδημάρχων της διοίκησης την Μεγάλη Πέμπτη. 

«Για μένα η ανάμειξη με την πολιτική τελείωσε από τότε που ανακοίνωσα πως δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος.Στις 31 Αυγούστου παραδίδω και από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και για την εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο με την έλλειψη απαρτίας. «Εύκολο ή δύσκολο ο δήμος πρέπει να διοικηθεί. Έτσι και αλλιώς οι αποφάσεις θα αφορούν την καθημερινότητα. Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε δύο δημοτικά συμβούλια είναι εξαιρετικά λυπηρό και δείχνει μια αγωνία των υποψηφίων δημάρχων από τη μια μεριά, επειδή τρέχουν, και από την άλλη είναι ασέβεια προς τους ψηφοφόρους που τους ψήφισαν», σημείωσε.

«Ο δήμος πρέπει να διοικηθεί. Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε και δεν έγιναν απαρτίες σε δυο συνεδριάσεις είναι εξαιρετικά λυπηρό. Δείχνει ασέβεια προς τους ψηφοφόρους. Η δουλειά του δημοτικού συμβούλου είναι να έρχεται στα δημοτικά συμβούλια ένα απόγευμα κάθε 15 μέρες» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω απαρτίας.

Διάψευση Μπουτάρη

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα διέψευσε οποιαδήποτε στήριξη προς το κόμμα των Ελλήνων Ριζοσπαστών του Σάββα Τσιτουρίδη. «Με δυσαρέστησε που διάβασα ότι υπάρχει μια ανακοίνωση από τους Έλληνες Ριζοσπάστες ότι υποψήφιος για την ευρωβουλή είναι ο γαμπρός μου ο Χάρης Καραπαναγιωτίδης. Η κόρη μου έχει χωρίσει, δεν έχω σχέση πια με τον ίδιο. Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες», τόνισε και πρόσθεσε:  

«Με ενόχλησε ότι δεν έχω καμία ιδεολογία η συνάφεια με την πολιτική του Χάρη και λυπάμαι που ο ίδιος ο Σάββας Τσιτουρίδης δέχτηκε να μεταχειρίζονται το όνομα μου.

Δεν εκφράζω καμία συμπάθεια σε πολιτικό κόμμα αλλά διαψεύδω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον Χάρη Καραπαναγιωτίδη».

Γιάννης Μπουτάρης