Αναβλήθηκε ξανά η δίκη των «Σπαρτιατών» - Ο λόγος
NewsroomΓια τις 2 Μαΐου 2025 αναβλήθηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες», του Ηλία Κασιδιάρη και ενός δικηγόρου που κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων.
Γιατί αναβλήθηκε
Σύμφωνα με το dikastiko.gr η δίκη αναβλήθηκε ξανά εξαιτίας της απόφασης των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που απαγορεύει στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές. «Ο εντολέας μου διασύρεται ως απατεώνας, να δοθεί σύντομη αναβολή» ανέφερε ο συνήγορος του βουλευτή Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Βασίλης Καπερνάρος.
«Συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι που παρουσιάζονται ως απατεώνες. Η έκπτωση ή μη από τη Βουλή εξαρτάται εμμέσως και από αυτή τη δίκη. Ηλπιζα ότι θα ευαισθητοποιηθεί ο δικηγορικός σύλλογος και θα επεδείκνυε ευαισθησία για την υπόθεση που αφορά την κοινοβουλευτική τάξη, δηλαδή την ουσία της Δημοκρατίας. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να γίνει δεκτό το αίτημα, αλλά συμφωνώ να προσπαθήσουμε να βρεθεί κοντινή δικάσιμος» σημείωσε ο εισαγγελέας της έδρας.
- Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών
- Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ
- Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο