Πολιτική|09.11.2018 14:19

Ιερές μπίζνες και διαβεβαιώσεις

Κατερίνα Τζαβάρα

Διαβεβαιώσεις ότι «καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει ως προς το στάτους της μισθοδοσίας, τα ασφαλιστικά και την περίθαλψη των κληρικών» έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου που πάντως ενεπλάκη σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Κουτσούκο κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια.

Στο επίκεντρο ενός λεκτικού πινγκ-πονγκ βρέθηκε γενικότερα η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ προς τον υπουργό Παιδείας κανονικά αφορούσε στο «πρόβλημα που έχει προκύψει για τους επί πτυχίω φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης».

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Κεγκέρογλου, περί συμφωνίας που μοιάζει real estate, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Γαβρόγλου, που αντέτεινε ότι το να εκφυλίζεται μια ιστορική συμφωνία δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το Κράτος και την Πολιτεία.

Σημείωσε πως «η συμφωνία είναι ένας οδικός χάρτης και οι λεπτομέρειες πάνω σε σοβαρά ζητήματα, θα διευκρινιστούν» ενώ εξέφρασε δηκτικά την κατανόησή του για το ότι «ο αντιπολιτευτικός λόγος θέλει μια "χαριτωμενιά" για τα μέσα ενημέρωσης».

Το νήμα είχε πιάσει από λίγο νωρίτερα ο κ. Γαβρόγλου στην αναφορά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Κουτσούκου σε «αρχιερατική συμφωνία που δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια θα αποφασίζουν οι δεσποτάδες».

Κώστας Γαβρόγλουσυμφωνία Εκκλησίας-Κράτους