Πολιτική|03.05.2019 14:35

Το πρώτο τηλεοπτικό debate για τον δήμο της Αθήνας στο OPEN TV (Video)

Newsroom

Το 1ο debate του OPEN TV είναι γεγονός, με καλεσμένους τους τέσσερις υποψηφίους δημάρχους της Αθήνας, οι οποίοι εκθέτουν τις θέσεις τους για το πώς θα δράσουν προς το συμφέρον της Αθήνας και των πολιτών της, μιλώντας στην Έλλη Στάη και στο «Open Mind». Οι Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης, Νίκος Σοφιανός «αντίπαλοι» με το χρονόμετρο απάντησαν σε κρίσιμες ερωτήσεις για τον δήμο της Αθήνας και το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών.

Ο πρώτος κύκλος ερωτήσεων ξεκίνησε με το «καυτό» ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος δόθηκε αλφαβητικά, πρώτα στον κ. Γερουλάνο, ο οποίος σημείωσε τα εξής: «Μια ζωντανή πόλη είναι μια ασφαλής πόλη. Συντονισμός δημοτικής αστυνομία με την ΕΛΑΣ, φως παντού, να βγει ο πολιτισμός στον δρόμο. Αυτά τα τρία στοιχεία μπορούν να κάνουν κάτι γρήγορα».

Τη σκυτάλη πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ένας άνθρωποις που περπατά την πόλη. Έχω μεγαλώσει στα Άνω Πατήσια. Η ασφάλει είναι δικαίωμα. Δουλειά του δήμου είναι να σπάει την εγκατάλειψη. Ζωντανές γειτονιές είναι ασφαλείς γειτονιές. Κίνητρα για κατοίκηση, εμπορικές χρήσεις, μικτές χρήσεις στις γειτονιές».

Ο Κώστας Μπακογιάννης από την πλευρά του, ανέφερε: «Το ζητούμενο είναι να αποκαταστήσουμε την ελευθερία στην πόλη. Πρόληψη, αλλά και καταστολή: ενιαίο συντονιστικό κέντρο ασφάλειας, συνεργασία δημοτικής με ΕΛΑΣ, ιδιωτική φύλαξη όπου χρειάζεται».

Τέλος, ο κ. Σοφιανός τόνισε: «Το πρόβλημα ξεκινά από τη δράση οργανωμένου εγκλήματος: αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας, δεν πρέπει να εμπλακεί η δημοτική σε αυτό. Υπάρχει ευθύνη, κάποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο. Υπάρχει ανοχή σε διακίνση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο κλπ. Μην υπηρετούμε μια ατζέντα νόμος και τάξη. Ο δήμος της Αθήνας έχει δουλειά και υποχρέωση να φωτίσει την πόλη».

Παρακολουθείστε ολόκληρη την τηλεοπτική μονομαχία για την Αθήνα:

Οι τέσσερις υποψήφιοι και οι συνδυασμοί τους για τον Δήμο της Αθήνας αναλυτικά:

  • Παύλος Γερουλάνος  «Αθήνα Είσαι Εσύ»
  • Νάσος Ηλιόπουλος «Ανοιχτή Πόλη»
  • Κώστας Μπακογιάννης «Αθήνα Ψηλά»
  • Νίκος Σοφιανός «Λαϊκή Συσπείρωση»
Νίκος ΣοφιανόςΝάσος ΗλιόπουλοςΠαύλος ΓερουλάνοςΚώστας ΜπακογιάννηςΔημοτικές εκλογέςOpen TV