Πολιτική|09.11.2018 17:07

24ωρη φύλαξη για τον Γιάννη Μπουτάρη από την ΕΛΑΣ

Τίμος Φακαλής

Αλλάζουν τα μέτρα φύλαξης για τον Γιάννη Μπουτάρη και πλέον το σπίτι όπου διαμένει θα φυλάσσεται σε 24ωρη μετά τους βανδαλισμούς που δέχθηκε από αγνώστους.

«Αυτό μου υποσχέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Φώτης Δομτσαρίδης», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης το σχέδιο ήταν οργανωμένο και στόχος ήταν να φοβηθεί αυτός και η οικογένειά του.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι είναι οργανωμένο σχέδιο, από ποιον δεν ξέρω ούτε μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση. Με ενόχλησε ότι δεν σεβάστηκαν ότι στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά της γυναίκας μου τα οποία τρόμαξαν και προφανώς χρειάζεται κάποια διαφορετική αντιμετώπιση. Ήθελα να φοβίσουν όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένεια μου και αυτό είναι απάνθρωπο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα υπήρχε ένα άτομο που επέβλεπε περιμετρικά την πολυκατοικία όπου διαμένει ο δήμαρχος το οποίο στο εξής αλλάζει.

Την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασε και ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζοντάς τη φασίζουσα.

«Είμαι βέβαιος ότι τέτοιες επιθέσεις φασίζουσας λογικής δεν τον πτοούν. Παραμένει πάντα δυνατός ακμαίος και στο καθήκον. Και θέλω να τον συγχαρώ γι αυτό», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτείται για την ηρεμία του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του».

Γιάννης ΜπουτάρηςΕΛΑΣ