Πολιτική|03.05.2019 12:29

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία για τις 30 Μαΐου πήρε ο Ανδρέας Λοβερδος

Σοφία Σπίγγου

Προθεσμία για τις 30 Μαΐου έλαβε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως, αλλά ζήτησε μέσω του νομικού εκπροσώπου του, Άγγελου Καραχάλιου, προθεσμία για να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, ο οποίος υπερψήφισε την άρση ασυλίας του, παρέλαβε μέσω του συνηγόρου του τα πλήρη στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την περίοδο της θητείας του, ώστε να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που του ζητούνται.

Η κλήση στον πρώην υπουργό αφορά την περίοδο Απριλίου 2011-Μαΐου 2012 και την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Για το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας, έχουν ήδη κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ήδη λάβει προθεσμίες για το τρέχον διάστημα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρίας για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

NovartisΑνδρέας Λοβέρδος