Τροπολογία για το αφορολόγητο κατέθεσε το ΚΚΕ
Κατερίνα ΤζαβάραΜε τα μάτια στραμμένα στην κοινοβουλευτική πρεμιέρα μετά τις πασχαλινές διακοπές που θα γίνει τη Δευτέρα, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να λαμβάνουν ήδη θέσεις μάχης, οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται με «το άρθρο 10 του Ν. 4472/2017 προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου από 9.500 σε λιγότερο από 6.000 ευρώ από την 01/01/2020, για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω αφαίμαξη στα ήδη συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα».
Δείτε την τροπολογία εδώ
Έτσι, το ΚΚΕ «ζητά την ουσιαστική αύξηση του αφορολόγητου σε επίπεδα που να καλύπτει τις βασικές λαϊκές ανάγκες και να προστατεύει τα λαϊκά εισοδήματα».
Η βουλευτική αυτή τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον διεθνή αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο