Πολιτική|04.05.2019 08:29

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ΝΔ -Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής

Σπύρος Μουρελάτος

Μηδενική ανοχή στον εφησυχασµό και απόλυτη εκλογική συστράτευση, ώστε το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου να αποτελέσει το προανάκρουσµα πολιτικής αλλαγής, αναµένεται να ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σηµερινή του παρέµβαση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Στον απόηχο του αφιερώµατος που παρουσίασε ο Αλέξης Παπαχελάς στον ΣΚΑΪ για το Μάτι και υπό το φως της «πρωτοφανούς κοινωνικής αναλγησίας» που προδίδει, κατά την Πειραιώς, η επιχειρησιακή και επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, ο πρόεδρος της Ν∆ αναµένεται να εξαπολύσει δριµεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά για τα πεπραγµένα τους στην οικονοµία.

Αναµένεται να επισηµανθούν «η εξόντωση της µεσαίας τάξης µέσω της υπερφορολόγησης, τα αυξανόµενα κρούσµατα ανοµίας, η επιβλαβής εθνικά Συµφωνία των Πρεσπών και οι καταστροφικές νοµοθετικές πρωτοβουλίες της τελευταίας 4ετίας στην παιδεία και στους θεσµούς».

Κατά την οµιλία του, ενώπιον µεταξύ άλλων και των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόµµατος, ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να κωδικοποιήσει τις κύριες προγραµµατικές δεσµεύσεις του κόµµατος, οι οποίες, όπως θα πει, πιστοποιούν ότι «η Ν∆ εκπροσωπεί τους πολλούς και έχει το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονοµίας και την επάνοδο στην ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Πυρά στο Μαξίμου

Στην Πειραιώς, πάντως, θεωρούν ότι µετά τα όσα αποκάλυψε το προχθεσινό αφιέρωµα του Αλέξη Παπαχελά και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για το τραγικό βράδυ της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, βαρύτατα εκτεθειµένοι εξέρχονται ο πρωθυπουργός και οι συναρµόδιοι υπουργοί. «Γαλάζιοι» επιτελείς µιλούν µάλιστα για «απάνθρωπο κυνισµό της οµάδος του Μαξίµου», αλλά και για πρωτοφανή διάλυση του κρατικού µηχανισµού.

«Πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισµός χρειάζεται για να στήνεις µία επικοινωνιακή φιέστα µπροστά στις κάµερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι µπροστά σε µία πρωτοφανή τραγωδία µε πολλούς νεκρούς. Και χθες βράδυ, που αποκαλύπτονταν αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, να χορεύεις ξέγνοιαστος µε την ίδια παρέα συνενόχων εκείνης της νύχτας» ήταν η οργισµένη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεσµεύθηκε ως αυριανή κυβέρνηση για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής.

Εν τω µεταξύ, ζήτηµα λειτουργίας της δηµόσιας τηλεόρασης ήγειραν οι εκπρόσωποι της Ν∆ κατά τη χθεσινή διακοµµατική επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών εν όψει των ευρωεκλογών. Όταν σύµφωνα µε «γαλάζιες» πηγές ο Αλέξης Χαρίτσης επεσήµανε στα «γαλάζια» στελέχη ότι βρισκόµαστε ενώπιον ευρωεκλογών και όχι εθνικών εκλογών και ότι το κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα, οι εκπρόσωποι της Ν∆ διερωτήθηκαν προς τι τότε η εµµονή για τη διεξαγωγή του ντιµπέιτ.

Αύριο Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης περιοδεύει στην Ανατολική Μακεδονία και συγκεκριµένα τους Νοµούς ∆ράµας και Καβάλας

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης