Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ορκίσθηκε υπουργός Τουρισμού
NewsroomΕνώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ως νέος υπουργός Τουρισμού, μετά από την παραίτηση της κας Έλενας Κουντουρά.
Η πρώην υπουργός Τουρισμού είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την παραίτησή της στις 3 Μαΐου.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε:
«Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά.
Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σηματοδοτεί πρώτον την προσήλωση όλων μας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα στην Προοδευτική Συμμαχία και δεύτερον την αναγκαιότητα αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο.
Η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας.
Η κοινή μας βούληση για την προώθηση μίας ευρείας συμπαράταξης με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις για την συμπόρευσή μας.
Στόχος μας μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τις συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.
Προχωράμε μαζί για μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική συμμαχία που θα δώσει εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.
Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και τόλμη».
- Τα δεμένα χέρια του Τραμπ: Πώς θα μπορέσει να βγει από έναν πόλεμο που υποτίθεται ότι κέρδισε
- Απάτη μαμούθ 46,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ: Μεγάλη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα - Δεσμεύτηκαν 88 ακίνητα
- Ιδιοκτήτης εστιατορίου δέχθηκε αρνητική κριτική στη Google και δεν το πήρε και πολύ ψύχραιμα
- «Εύσημο να σε κατηγορούν αυτοί που απεχθάνεσαι»: Ο Θοδωρής Αθερίδης απαντά για τη στήριξή του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη