Πολιτική|06.05.2019 15:07

Στις 3 Ιουνίου θα δώσει εξηγήσεις ο Μάριος Σαλμάς

Σοφία Σπίγγου

Μετά τη λήξη του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα δώσεις εξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέως Διαφθοράς ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς για το αποκαλούμενο σκάνδαλο αρθροσκοπήσεων.

Μέσω των συνηγόρων του, που εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία, έλαβε προθεσμία για τις 3 Ιουνίου προκειμένου να δώσει τις ανωμοτί εξηγήσεις του για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει ενδείξεις ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα (το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά). Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συναγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολό τους. (Ενδεικτικά: 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου, 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας).

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

Μάριος Σαλμάς