Πολιτική|07.05.2019 12:39

Κι όμως το Ποτάμι γυρίζει πίσω!

Κατερίνα Τζαβάρα

Στη Βουλή θα εκβάλλει και πάλι η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού μετά τη θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, που αποφάσισε να της δώσει εκ νέου υπόσταση.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, απαντώντας στη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος Νίκος Βούτσης σε συνδυασμό με την επιστολή των βουλευτών Σταύρου Θεοδωράκη, Σπυρίδωνος Λυκούδη, Αντιγόνης Λυμπεράκη, Γεωργίου Μαυρωτά και Νικολάου Νυφούδη, γνωμοδότησε υπέρ της ανασυγκρότησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.

Με βάση τη γνωμοδότηση αυτή, ο Πρόεδρος της Βουλής με επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη τον ενημερώνει ότι «η αρμόδια Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ‘Το Ποτάμι’ κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής».

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δρομολόγηση εξελίξεων έδωσε η χθεσινή ορκωμοσία του Νίκου Νυφούδη, στη θέση της παραιτηθείσας Κατερίνας Μάρκου, καθώς ο βουλευτής προέρχεται από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού. Κατ’ επέκταση ανέρχονται ξανά σε πέντε οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα και παραμένουν σε αυτό. Η θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, σε τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και η επανασυγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού είναι προ των πυλών.

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα

Το Ποτάμι