Γεραπετρίτης για το φιάσκο στη Λιβύη: Υπήρχε μια διπλωματική δυστοκία
NewsroomΟ Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σχολίασε τα όσα έγιναν την Τρίτη στη Βεγγάζη λίγες μόλις ώρες μετά το φιάσκο της επίσκεψης του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Μπρούνερ στη Λιβύη συνοδεία αντιπροσωπείας, ανάμεσά της και ο Θάνος Πλεύρης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργάνωσε το χθεσινό ταξίδι στις δύο πλευρές της Λιβύης, ολοκληρώθηκε κανονικά στη δυτική Λιβύη στη συνέχεια υπήρξε μετάβαση στην ανατολική Λιβύη όπου αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξε μια οργανωτική δυστοκία η οποία οδήγησε στην αδυναμία τήρησης των διπλωματικών πρωτοκόλλων».
«Υπήρξε μια αδυναμία του ευρωπαίου επιτρόπου και της αντιπροσωπείας να συζητήσει με τον τρόπο που επιβάλει το διπλωματικό πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Τόνισε πως «δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τη Λιβύη» τονίζοντας πως η χώρα είναι πάντα στο πεδίο ενδιαφέροντος της Ελλάδας.
- Λαβρόφ κατά Αθήνας για τη στήριξη στην Ουκρανία - «Διέκοψε τη συνεργασία δεκαετιών με τη Ρωσία»
- Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος
- Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη - Η ανάρτηση Μπακογιάννη μέσα από τη ΜΕΘ
- Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για κατασκοπεία: Συνελήφθη στέλεχος για μετάδοση μυστικών πληροφοριών