Στη Βουλή με την διαδικασία του επείγοντος οι 120 δόσεις
NewsroomΜε τη διαδικασία του επείγοντος άρχισε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου "Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις".
Η κυβέρνηση εισηγήθηκε τη διαδικασία του επείγοντος σημειώνοντας, δια του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, ότι το επείγον δικαιολογείται από μια σειρά θεμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα όπως για παράδειγμα, η κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών για τον επιζώντα σύζυγο στις συντάξεις χηρείας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε το νομοσχέδιο να συζητηθεί στη Βουλή με την «κανονική διαδικασία», αλλά, κατά πλειοψηφία, έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης και έτσι το μεσημέρι έχει οριστεί δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο την ακρόαση φορέων.
- Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο του κόμμα ο Τσίπρας - «Τώρα είναι η ώρα»
- Το πώς θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο είναι το απόλυτο ερώτημα: Γνωρίστε τον ειδικό που λέει ότι μπορούμε να τον… ξεγελάσουμε
- Ουρές, ξύλο, δακρυγόνα: Χάος σε Αμερική και Ευρώπη για... ένα ρολόι 400 ευρώ
- Κι όμως: Ποια ζώα στη φύση «φτιάχνονται» με αλκοόλ και μανιτάρια