Πολιτική|10.11.2018 10:06

Καυστική η Γεννηματά κατά «παροχολογίας και πόλωσης»

Φώφη Γιωτάκη

Ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο με στίγμα και χρονοδιάγραμμα, απέναντι στην παροχολογία και την άγρια πόλωση στην οποία επενδύουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, δεσμεύεται ότι θα προωθήσει από την επομένη των εκλογών το Κίνημα Αλλαγής.

Με αφορμή τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επιλέγει να κινηθεί διαφορετικά, «αγνοώντας τα πρόσκαιρα δημοσκοπικά οφέλη από την εύπεπτη μέθοδο της παροχολογίας και ακολουθώντας πιστά τη γραμμή συγκρότησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη του αναγκαίου προοδευτικού μοντέλου διακυβέρνησης.

Όπως προσθέτουν χαρακτηριστικά στελέχη του του Κινήματος Αλλαγής, όσο αυξάνονται τα κρούσματα παροχολογίας τόσο πρέπει να αρχίσει να συνειδητοποιεί κανείς την ένδεια επιχειρημάτων από την κυβερνητική πλευρά και τις ψευδαισθήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Προεκλογικά σενάρια Η ίδια η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε με τις δηλώσεις της να αποδομήσει αυτήν την τακτική, την οποία συνδέει με προεκλογικά σενάρια. Μπορεί δηλαδή ο κ. Τσίπρας να επανέλαβε με τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας -και δη τον Οκτώβρη του 2019-, αλλά η ηγεσία και έμπειρα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός θα ποντάρει για άλλη μια φορά στο χαρτί του αιφνιδιασμού την κατάλληλη για το κόμμα του στιγμή. Ενδεικτικό της ανάλυσης της Χαριλάου Τρικούπη είναι το απόσπασμα της συνέντευξης της κυρίας Γεννηματά στο Open όπου διαπίστωσε με νόημα: «Εχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του. Γι’ αυτό κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει. Οι Ελληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον τόπο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα».

Η οιονεί προεκλογική περίοδος έχει ήδη οδηγήσει την κυρία Γεννηματά στο να ζητήσει από τους συνεργάτες της να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες αφενός για ολοκλήρωση του σχεδίου για την επόμενη μέρα και αφετέρου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με ικανά πρόσωπα για τη μάχη του «σταυρού».

Ιδανικός σταθμός για την επανεκκίνηση εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων θεωρείται, από τα ίδια στελέχη, η ανοιχτή εκδήλωση της Δευτέρας στο Σπόρτιγκ. Θα μιλήσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής η οποία, με αφορμή τα πρώτα γενέθλια του κόμματος, σκοπεύει να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην προσπάθεια προς όλους όσοι συμμετείχαν πέρυσι στο εγχείρημα αλλά και προς εκείνους που έχουν ρίζες στην Κεντροαριστερά, όμως προτιμούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από τον καναπέ.

Πρόκειται για τη «λογική του καναπέ» που θέλει να σπάσει το Κίνημα Αλλαγής, επιδιώκοντας την προσέλκυση απογοητευμένων ή αναποφάσιστων ψηφοφόρων της ευρύτερης παράταξης. Πώς; Με την εξειδίκευση των προτάσεών της για κάθε διαφορετικό τομέα και κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα. Για παράδειγμα, η Χαριλάου Τρικούπη θα επιδιώξει να παράσχει πλήρη ενημέρωση στους πολίτες για τα αναδρομικά, τις συντάξεις, τα περιθώρια προσλήψεων και αν εντάσσονται οι σχετικές υποσχέσεις σε ένα ολοκληρωμένο πραγματικό σχέδιο για τα επόμενα έτη.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛεκλογές