Πολιτική|10.11.2018 10:11

«Όχι» Μητσοτάκη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Σπύρος Μουρελάτος

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο κράτος, χρειάζεται καλύτερο κράτος. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση».

Αυτή είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που καταλογίζει στον πρωθυπουργό κυνισμό και θράσος καθώς, όπως σημειώνει, «τάζει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες, τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και στις εισφορές». Τονίζει, δε, ότι είναι πρόδηλο πλέον πως συγκρούονται δύο διαμετρικά αντίθετες πολιτικο-οικονομικές αντιλήψεις: αυτή των διορισμών στο Δημόσιο του κ. Τσίπρα και αυτή της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της ΝΔ και του προέδρου της.

Σε συνέντευξή του στην DW από το Ελσίνκι, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα «αδελφά» κόμματα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς να ακολουθήσουν το παράδειγ-
μα της ΝΔ, η οποία, όπως σημείωσε, «καταφέρνει να διευρύνει την εκλογική και πολιτική της απήχηση, κάνοντας μια τολμηρή μετακίνηση προς τον χώρο του πολιτικού Κέντρου, χωρίς να προδώσει τις βασικές της αξίες και τα βασικά της πιστεύω».

Ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εσκεμμένη απόπειρα διόγκωσης του πελατειακού κράτους, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι η ΝΔ, ως αυριανή κυβέρνηση, δεν θα κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα, παρά την περί του αντιθέτου κυβερνητική ρητορική.

Αναφερόμενος, τέλος, στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για πολλοστή φορά πως το κόμμα του δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε ως αυριανή κυβέρνηση, εξηγώντας ότι «το μεγάλο μας πρόβλημα με αυτήν τη συμφωνία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο συνδυασμός των συμφωνηθέντων τονώνει τον “μακεδονικό” αλυτρωτισμό».

Στην Πειραιώς κατηγορούν, μάλιστα, τους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι κοροϊδεύουν τους Ελληνες πολίτες, καθώς, όπως λέγεται, έχουν προσυμφωνήσει να... διαφωνήσουν επί του Σκοπιανού χωρίς, πάντως, να διασαλευθεί η εύθραυστη κυβερνητική ισορροπία.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Δυτική Μακεδονία, και συγκεκριμένα τον νομό Καστοριάς.

προσλήψειςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔημόσιο