Δένδιας για οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο: «Η Ελλάδα δεν κάνει παράνομες συμφωνίες»
NewsroomΣαφές μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη συμφωνία με την Αίγυπτο για οριοθέτηση Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης.
Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Δένδιας τονίζει πως μέσω της συμφωνίας με την Αίγυπτο, προστατεύτηκαν τα εθνικά συμφέροντα, τηρώντας παράλληλα το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά το Δίκαιο της Θάλασσας.
Αναλυτικά η ανάρτηση
«5 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης #ΑΟΖ με την Αίγυπτο, με την οποία κατοχυρώσαμε τα εθνικά συμφέροντα, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Μια Συμφωνία που έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, δεν επιβουλεύεται τα δικαιώματα άλλων χωρών, δεν κάνει παράνομες συμφωνίες, ούτε εξαναγκάζει άλλες χώρες σε λεόντειες συμφωνίες.»
- Τραμπ: Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός - Χρειάστηκαν πολύ χρόνο, τώρα θα το πληρώσουν
- Εμπλεκόμενος στον θάνατο Γιακουμάκη ο ένας εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Δασκαλάκη
- Είναι τα εμβόλια mRNA η απάντηση σε μορφές καρκίνου; Πού βρίσκονται οι έρευνες και γιατί «γεννούν» ελπίδες
- Catch me if you can: Πιλότος της Air Canada πετούσε επί 17 χρόνια χωρίς άδεια