Πολιτική|10.05.2019 13:45

Βουλή: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο πριν τις ομιλίες Τσίπρα-Μητσοτάκη

Κατερίνα Τζαβάρα

Ευθύβολα πυρά σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε ο νέος υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας νωρίτερα από το βήμα της Ολομέλειας στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλώντας για δολοφονία χαρακτήρων που συντελείται τις τελευταίες μέρες, υπογράμμισε πως «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» όταν το πεδίο της αντιπαράθεσης επεκτείνεται με επίθεση σε νεκρούς.

Αναφερόμενος στη ΝΔ μίλησε όμως και για «υπενοικίαση του κόμματος στον Άδωνι Γεωργιάδη ενώ για το Κίνημα Αλλαγής είπε πως επιλέγοντας «τη συμπόρευση με τη δεξιά», στοχεύει «σε στρατηγική ήττα της αριστεράς».

Ταυτόχρονα δεν άφησε απέξω το σχολιασμό των «μεταγραφών» των κομμάτων – καθώς η δική του έχει δυσανάλογα επικριθεί από τα ΜΜΕ σε σχέση με εκείνη του Γρηγόρη Ψαριανό μ ε τον οποίο είχαν συνυπάρξει στη ΔΗΜΑΡ.

Λίγο αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για «θράσσος Θεοχαρόπουλου», για «θεσιθήρες» και είπε «καλύτερα να κοιτάζεστε στον καθρέφτη πριν μιλήσετε».

Μια άλλου τύπου αντιπαράθεση, με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ξεκίνησε από την αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα πως ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία υπέγραψε μαζί με τους Βίκτορ Όρμπαν και Σεμπάστιαν Κουρτς, αντικομμουνιστική διακήρυξη.

Το ζήτημα είχε θέσει στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Γκιόκας και σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Βουλή