Πολιτική|09.09.2025 15:01
Βουλή: Μπαίνει «κόφτης» στις ομιλίες - Πώς θα λειτουργεί
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΤην ίδια στιγμή, στο κοινοβούλιο μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την εφαρμογή του λεγόμενου «κόφτη» στις ομιλίες. Το λογισμικό που θα κλείνει αυτόματα τα μικρόφωνα σε όσους ξεπερνούν τον προβλεπόμενο χρόνο έχει ήδη εγκατασταθεί, ενώ απομένουν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, αναμένεται να υπάρξει μικρή αύξηση -περίπου δύο λεπτών- στον συνολικό χρόνο των παρεμβάσεων, ωστόσο από τη στιγμή που αυτός θα εξαντλείται, το μικρόφωνο θα κλείνει χωρίς καμία δυνατότητα παρέκκλισης.
Η σχετική τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής θα εισαχθεί προς ψήφιση στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο η νέα διαδικασία να είναι σε πλήρη ισχύ ως τα τέλη του μήνα, οπότε και θα έχει ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική Σύνοδος.
Διαβάστε ακόμη
- Συντριβή Phantom στην Τανάγρα: Βλάβη ή ανθρώπινο λάθος; Τα ερωτήματα και πού επικεντρώνονται οι έρευνες
- Τραγωδία στην Ισπανία: 64χρονη σκοτώθηκε από ταύρο σε ταυροδρομία - Σοκαριστικό βίντεο
- Ο Σαββίδης δεσμεύτηκε και το όνειρο της Νέας Τούμπας παίρνει «σάρκα και οστά» - Το μοντέλο χρηματοδότησης που ανέφερε ο Μητσοτάκης
- Οι επόμενες εκλογές, η «κόκκινη κάρτα» σε Σαμαρά, το «όχι» στην Τουρκία και το λάθος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ