Πολιτική|11.05.2019 16:43

Μητσοτάκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Newsroom

Την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου σχολίασαν με ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ένας φωτισμένος ιεράρχης με ιδιαίτερες ικανότητες» αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα προσθέτει ότι «του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία! Οι ελπίδες μας τον συνοδεύουν!».

T

«Η Ορθοδοξία στην Αμερική απέκτησε τον νέο της ηγέτη ο οποίος καλείται να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον κ. Ελπιδοφόρο», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Επισημαίνει δε ότι «η εκλογή του εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα κεντρικής σημασίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την θρησκευτική ελευθερία σε διεθνές επίπεδο» σημειώνει η Φώφη Γεννηματά και συνεχίζει.

«Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του αποτελούν ισχυρά θεμέλια αλλά και εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει».

«Ειδικότερα για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της Διασποράς, ανοίγει σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Άξιος», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

«Αν και νέος στη ηλικία, ιδανική επιλογή για την ομογένεια και την Ελλάδα» τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. «Άξιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Σχολής της Χάλκης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμπληρώνει «πολύγλωσσος, κάτοχος διδακτορικού, καθηγητής στο ΑΠΘ, έμπειρος αν και νέος στη ηλικία, ιδανική επιλογή για την ομογένεια και την Ελλάδα. Συγχαρητήρια!».

Δείτε την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη: 

T
Φώφη ΓεννηματάΑρχιεπίσκοπος ΑμερικήςΣταύρος ΘεοδωράκηςΚυριάκος Μητσοτάκης