Πολιτική|12.05.2019 08:42

ΚΚΕ: Ο Περισσός βάζει μπροστά στα ψηφοδέλτια τη Νεολαία

Αντώνης Γκιόκας

Το µαρτυρούν και το οργανωτικό µέγεθος της νεολαίας του, της ΚΝΕ, αλλά και η δυνατότητά του να κινητοποιεί χιλιάδες νέους, όπως έγινε το βράδυ της Πέµπτης, στη µεγάλη συγκέντρωση που πραγµατοποίησε στο Θησείο, παρουσία του Δηµήτρη Κουτσούµπα. Ο Περισσός ρίχνει µεγάλο βάρος στην προσέλκυση των νέων ψηφοφόρων, χρησιµοποιώντας το σύνθηµα «Η ψήφος να είναι “κόκκινη”», αλλά και εντάσσοντας πολλούς νεολαίους στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

«Είναι η ώρα να µιλήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά και να πουν ότι δεν θέλουν να πάνε µε το “µία από τα ίδια”» είπε ο γενικός γραµµατέας του κόµµατος στο Θησείο. Το στίγµα ήταν ξεκάθαρο. Απευθύνθηκε στη νεολαία παρουσιάζοντας το ΚΚΕ ως την εναλλακτική λύση στο πολιτικό σκηνικό, επιδιώκοντας να κερδίσει τη στήριξή τους. Μάλιστα, τους προέτρεψε στις εκλογές της 26ης Μαΐου «να πάνε σε όλες τις κάλπες µε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χέρι».

Παράλληλα, ο Περισσός έχει εντάξει στα ψηφοδέλτιά του αρκετούς νέους ανθρώπους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στο ευρωψηφοδέλτιό του φιγουράρουν επτά πρόσωπα κάτω των 35 ετών.

Ο 33χρονος γραµµατέας της ΚΝΕ Νίκος Αµπατιέλος, ο 31 ετών χηµικός-µηχανικός ∆ηµήτρης Βιτάλης, η 27χρονη γραµµατέας της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη, η 34χρονη ∆έσποινα Μαστρωλέων που είναι µέλος του ∆Σ της Οµοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, ο επίσης 34 ετών Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, η 29χρονη αρχιτέκτονας Κωνσταντίνα Τσιούπρα, καθώς και ο 34χρονος εµποροϋπάλληλος Αχµέτ Μουσταφά.

Επίσης, στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης υπάρχουν εκατοντάδες νέοι, ενώ αρκετοί εξ αυτών είναι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Μόνο στην Αττική υπάρχουν 18 υποψήφιοι δήµαρχοι κάτω των σαράντα ετών, µε την 24χρονη Χριστίνα Δολιανίδη να αποτελεί τη νεαρότερη υποψήφια του Περισσού.

Νίκος ΑμπατιέλοςΚΚΕΚΝΕΔημήτρης Κουτσούμπας