Νέα Δημοκρατία: Εξελέγη νέος γραμματέας της ΚΟ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος
NewsroomΟ Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μετά από σχετική πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η πρότασή μου για γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ είναι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Είναι μια ψύχραιμη φωνή, έχει καθήκον να δώσει μεγαλύτερη ορμή στην ΚΟ. Είναι συνάδελφος που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κόμμα και τη Βουλή. Μπήκαμε μαζί στο κοινοβούλιο στις εκλογές του 2004. Καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά σου, Μάξιμε», τόνισε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα.
Ο Χαρακόπουλος διαδέχεται τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, αναλαμβάνοντας πλέον κεντρικό ρόλο στον συντονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας. Για την περίσταση, ο νέος γραμματέας επέλεξε γραβάτα με ελληνικές σημαίες, μια κίνηση που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε θετικά σχόλια και μαγνήτισε τα βλέμματα των παρευρισκομένων στη Βουλή.
Το παρασκήνιο της διαδικασίας
Πριν την ψηφοφορία, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος πρότεινε να εκλεγεί ο γραμματέας με κάλπη και όχι διά εγέρσεως, όπως είχε εισηγηθεί ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως, αν ο ίδιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.
Ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να είναι υποψήφιος, αλλά θέλει να τηρηθεί ο κανονισμός. Τελικά, η πρότασή του δεν βρήκε στήριξη από κανέναν άλλο βουλευτή της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας, με αποτέλεσμα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος να εκλεγεί ομόφωνα νέος γραμματέας.
- Σε ασφυκτική πίεση, η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο: Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης - Βαρύ το κλίμα
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν πύραυλο στη Σαουδική Αραβία
- Αλλάζουν τα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Έρχεται rebranding με... ζητήματα σε εκκρεμότητα
- Οι Λιβανός, Αραμπατζή, Καραμανλής και Παπακώστα που έχουν σοβαρό θέμα, οι πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο και το σενάριο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού