Πολιτική|13.05.2019 19:39

Κοτζιάς σε «αγανακτισμένο» πολίτη που διαμαρτυρόταν: «Βούλωσέ το Χουντικέ και άκου»

Newsroom

Ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε το παρών σε εκδήλωση στο Μόναχο που αφορούσε την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν πολίτες που τον αποδοκίμασαν ενώ διέκοψαν την ομιλία του. Αποτέλεσμα ήταν ο πρώην υπουργός να βγει εκτός εαυτού.

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς» όσους διαφώνησαν μαζί του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «άκου χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα». Μετά από λίγη ώρα, η ένταση εκτονώθηκε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του πρώην υπουργού 

H πλευρά Κοτζιά, πάντως, κάνει λόγο για ελάχιστους, θλιβερούς προβοκάτορες που μάλιστα απομονώθηκαν εν μέσω γενικευμένης κατακραυγής από το ίδιο το παρευρισκόμενο κοινό. Λέγεται ότι μεταξύ αυτών ήταν και οργανωμένος Χρυσαυγίτης που πήγε στο Μόναχο από την Ελβετία για να ηγηθεί της απόπειρας προβοκάτσιας ως επικεφαλής ολιγομελούς ομάδας ατόμων που επιτέθηκαν στον κ. Κοτζιά με ύβρεις και απειλές για «κρεμάλες», «φυλακίσεις» και «έσχατες προδοσίες».

Σημειώνεται ότι ο πρώην ΥΠΕΞ πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή στο Μόναχο ομιλία με θέμα την «Ελληνική εξωτερική πολιτική». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος «Διάλογος» του Μονάχου. Χαρακτηριστικό του αυξημένου ενδιαφέροντος του Ελληνισμού της βαυαρικής πρωτεύουσας ήταν ότι η συζήτηση που ξεκίνησε στις 5:00 το απόγευμα διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Νίκος ΚοτζιάςΣυμφωνία των Πρεσπών