Πολιτική|13.05.2019 16:49

Βουλή: Εισάγεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις

Κατερίνα Τζαβάρα

Στην Ολομέλεια εισάγεται το απόγευμα το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, εν αναμονή μάλιστα της κατάθεσης τροπολογίας για τη 13η σύνταξη και τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση, τυποποιημένα τρόφιμα και ενέργεια.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις» προωθείται με τη διαδικασία του επείγοντος. Έχοντας ήδη περάσει από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα συζητηθεί σε δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, σήμερα και αύριο και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία.

Επί του νομοσχεδίου, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έχουν δηλώσει «υπέρ», το ΚΚΕ έχει δηλώσει «παρών» ενώ η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων έχουν επιφυλαχθεί για την τελική τους τοποθέτηση, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια.

Εν τω μεταξύ, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που ολοκληρώθηκε νωρίτερα, αποφάσισε να γίνει την Τετάρτη ακρόαση από τα μέλη της έξι δικαστικών λειτουργών, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Την Πέμπτη θα γίνει ακρόαση των προεπιλεγμένων για την πλήρωση της θέσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Παρασκευή και Δευτέρα, ακροάσεις για την πλήρωση τριών θέσεων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλούνται την Πέμπτη στις 10.00 το πρωί οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη και οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, καλούνται την Παρασκευή 17 Μαΐου, οι σύμβουλοι Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου, Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, Παναγιώτης Ευστρατίου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και Ευαγγελία Νίκα.

Επίσης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου, οι σύμβουλοι Επικρατείας Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Μαρκάτης, Παναγιώτα Καρλή, Κωνσταντίνος Κουσούλης και Δημήτριος Μακρής.

Όλοι τους έχουν επιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και η ψηφοφορία για την έκφραση γνώμης των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων θα διεξαχθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Μαΐου. Οι αντίστοιχες θέσεις πρόκειται επίσης να κενωθούν στις 30 Ιουνίου.

120 δόσεις13η σύνταξη