Μητσοτάκης και Σκλαβενίτης συναντήθηκαν στη σκιά του προστίμου
NewsroomΣυνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, Γεράσιμο Σκλαβενίτη, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του προστίμου 1,44 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στο σούπερ μάρκετ, πρόστιμο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ομίλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων. Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη σαφήνειας και καθαρότητας των κανόνων που πρέπει να διέπουν τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ).
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση να συζητήσει με την Ένωση των Σούπερ Μάρκετ τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται ο Κώδικας Δεοντολογίας και η μεθοδολογία της αρχικής τιμής.
- Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
- Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
- Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
- Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!