Πολιτική|14.05.2019 17:32

Βρούτσης: Αναφορά για επταήμερη εργασία στην τροπολογία που κατατέθηκε

Κατερίνα Τζαβάρα

Νέα «γκάφα της κυβέρνησης» κατήγγειλε από βήματος της Βουλής, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης επισημαίνοντας ότι σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών γίνεται σαφής αναφορά σε επταήμερη εργασία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην τροπολογία που αφορά τις ομάδες εργασίας για τον κανονισμό συντάξεων δημόσιου τομέα, επισημαίνοντας ότι σε αυτή προβλέπεται πως: «με κοινή υπουργική απόφαση μπορούν να συνιστώνται κοινές ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετέχουν υπάλληλοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και υπάλληλοι του ΓΛΚ που υπηρετούν στη Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων Δημοσίου Τομέα του ΕΦΚΑ προς τον σκοπό ταχύτερη ολοκλήρωσης της διαδικασίας κανονισμού και πληρωμής συντάξεων του δημοσίου τομέα».

Ειδικά στο άρθρο 3 όπως είπε ο κ. Βρούτσης προβλέπεται ότι «οι ομάδες εργασίας μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, οι δε υπάλληλοι που συμμετέχουν σε αυτές αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4354/2015».

Λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος επεσήμανε ότι η ΝΔ προσπαθεί να καλύψει τις δικές της αστοχίες και ότι σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη αναφορά δεν γίνεται για επταήμερη, αλλά για υπερωριακή εργασία.

επταήμερη εργασίαΝέα ΔημοκρατίαΓιάννης Βρούτσης