Πολιτική|14.05.2019 17:47

Βουλή: Νομοτεχνικές βελτιώσεις για καφέ και οφειλές προς την εφορία

Κατερίνα Τζαβάρα

Σε διορθωτικές αλλαγές μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων προχώρησε πριν από λίγη ώρα, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου επεκτείνοντας σε 24-36 δόσεις τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στην Εφορία που έχουν νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Επίσης τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% όσον αφορά την τιμή στο ράφι για τα προϊόντα με βάση τον καφέ, το τσάι ή το ματέ, παρασκευάσματα καρπών και φρούτων, εκχυλίσματα, συμπυκνώματα, αποστάγματα, ζωμούς, σούπες, παγωτά κλπ.

Οι αλλαγές αυτές είχαν προαναγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα στις επιτροπές της Βουλής από την υφυπουργό και κατατίθενται ως νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο. Για τα μη κερδοσκοπικά πρόσωπα οι δόσεις φτάνουν έως και τις 120 όπως και για τα φυσικά πρόσωπα.

Όσον αφορά στο κομμάτι μείωσης του ΦΠΑ, η κ. Παπανάτσιου πρόσθεσε πως μετά από την κατάθεση σχετική επισήμανσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με νομοτεχνική μειώνεται από 13% σε 6% ο ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση σε μια συγκεκριμένη περιοχή στην Κοζάνη.

Επισημαίνοντας πως όσον αφορά στον καφέ η μείωση της τιμής αφορά στα προϊόντα στο ράφι και όχι – για την ώρα – στην εστίαση, η κ. Παπανάτσιου τόνισε «Αυτό μπορούμε να κάνουμε τώρα», προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες θετικές αλλαγές στο αμέσως επόμενο διάστημα

Βουλήεφορίακαφές