Πολιτική|15.05.2019 13:57

Νέα Δημοκρατία: Τα... ψιλά γράμματα του σχεδίου για την Υγεία

Σπύρος Μουρελάτος

Τις προγραµµατικές του προτάσεις για την οικονοµία, την ασφάλεια και την κοινωνική ατζέντα προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 11 ηµέρες πριν από τις εκλογές, επιδιώκοντας να ρυµουλκήσει τον πρωθυπουργό σε µια αντιπαράθεση προγραµµατικού χαρακτήρα και όχι σε µια στείρα ανταλλαγή συνθηµατολογίας, όπως τονίζεται από την Πειραιώς ότι επιζητά το Μέγαρο Μαξίµου.

Κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθµό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράµµισε την ανάγκη αποκοµµατικοποίησης του Κράτους, σηµειώνοντας ότι θα πρέπει να τερµατιστεί η πρακτική δεκαετιών του ορισµού αποτυχηµένων πολιτευτών στις διοικήσεις νοσοκοµείων. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, µάλιστα, ότι θα πρέπει να δοκιµαστεί η διοίκηση ενός µεγάλου νοσοκοµείου σε σύµπραξη µε τον ιδιωτικό τοµέα. «∆εν µε νοιάζει το νοσοκοµείο να είναι κρατικό, µε νοιάζει η υγεία να είναι δηµόσια, αυτό µε ενδιαφέρει, το Δηµόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκη κρατικό. Και εάν ο ιδιωτικός τοµέας µπορεί να παρέχει µια υπηρεσία µε καλύτερη ποιότητα και σε χαµηλότερο κόστος από ό,τι το Κράτος, δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί αυτό να µη γίνει» επεσήµανε ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Σύµφωνα µε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, η πρόταση Μητσοτάκη στηρίζει εµπράκτως την ούτως ή άλλως θεσµοθετηµένη σύµπραξη δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα, µε στόχο, όπως λέγεται, να αναβαθµιστούν τα δηµόσια νοσοκοµεία, ώστε οι πολίτες να απολαµβάνουν καλύτερες δηµόσιες υπηρεσίες Υγείας, µε κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες.

«Το δικό µας πρόγραµµα για τη δηµόσια Υγεία δεν έχει καµία σχέση µε αυτό του πολακικού ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία επιµένει πως µέσω των «γαλάζιων» προτάσεων θα πάψουν οι υπόγειες διαδροµές ανάµεσα στα δηµόσια νοσοκοµεία και κάποια διαγνωστικά κέντρα, µε δαπανηρές συνέπειες για τους πολίτες.

«Επίδοµα η 13η σύνταξη»

Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ ενός µόνιµου µηχανισµού στήριξης των συνταξιούχων και δη αυτών µε τα χαµηλότερα εισοδήµατα, στο πλαίσιο της συνολικής επανεκκίνησης της ελληνικής οικονοµίας, επιµένοντας εκ νέου πως το Μέγαρο Μαξίµου δεν απονέµει 13η σύνταξη, αλλά ένα προεκλογικό επίδοµα, στοχεύοντας στην «εξαπάτηση του ελληνικού λαού». Επανέλαβε, µάλιστα, πως ουδέποτε µίλησε για επταήµερη εργασία, υπενθυµίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ο ίδιος πλέξει το εγκώµιο της επιχείρησης Παπαστράτος, όταν την είχε επισκεφθεί προ µηνών, ενώ το υπουργείο Εργασίας είχε εγκρίνει τη συγκεκριµένη επιχειρησιακή σύµβαση εργασίας, αν και όπως είπε, η κυβερνητική προπαγάνδα τώρα την καταγγέλλει.

Στο µέτωπο της ασφάλειας, ο αρχηγός του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι επείγει η πολιτική και επιχειρησιακή υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ., επικαιροποιώντας τις προτάσεις του για πρόσληψη επιπλέον 1.500 αστυνοµικών που θα διατεθούν στις µονάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Στον απόηχο, δε, των πρωθυπουργικών διακοπών του κ. Τσίπρα στη θαλαµηγό της κυρίας Παναγοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αφόρητη υποκρισία. Από χθες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Λάρισα και σήµερα θα επισκεφθεί Τρίκαλα και Καλαµπάκα. Το βράδυ µιλά σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαδημόσια υγεία