Πολιτική|15.05.2019 13:36

Γεννηματά για κυβέρνηση-ΝΔ: «Ανούσιες κοκορομαχίες χωρίς περιεχόμενο»

Κατερίνα Τζαβάρα

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τους για «ανούσιες κοκορομαχίες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο».

Μίλησε για παροχές προεκλογικού χαρακτήρα και είπε ότι «οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά όχι μόνο ότι δεν πρόκειται για 13η σύνταξη αλλά ότι τους αφαιρέσατε και την 12η…Κανέναν δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε με αυτά και προκαλείτε κι από πάνω λέγοντας ότι είστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους ενώ μια χαρά τα πάτε με τις ελίτ».

Τόνισε επίσης ότι η ακραία λιτότητα δίνει άλλοθι σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ακροδεξιά.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με τις ελίτ, τους λίγους και ισχυρούς και τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα μια χαρά τα πάει», αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, η πολιτική του αποκαλύπτεται με αυτογκόλ, με τη στήριξη του στον κ. Βέμπερ και στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας.

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε ακόμα ότι «με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απουσιάζει από τον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση η αναγκαία εθνική συνεννόηση και το ήθος και το ύφος που έπρεπε να διακρίνει την πολιτική αντιπαράθεση».

Στη συνέχεια, καταφερόμενη εναντίον του κ. Μητσοτάκη είπε πως αρνείται να καταλάβει ότι οι νέες τεχνολογίες πρέπει να συμβαδίζουν με τη μείωση των ωρών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όπως επίσης και με τη διευκόλυνση των γυναικών που αντιθέτως ο πρόεδρος της ΝΔ σκέφτεται να τις κλείσει οριστικά στο σπίτι. Ακόμη ότι «το χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές του Κηφισού γεφυρώθηκε με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας γυρίσει πίσω».

Κάλεσε για ψήφο στην παράταξή της και πρόσθεσε πως αμέσως μετά τις ευρωεκλογές πρέπει να πάμε σε εθνικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο με αυτή την πολιτική. Υπογράμμισε ότι η λύση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας χρειάζεται εθνική συναίνεση, συνεννόηση, «χρειαζόμαστε μια εθνική ομάδα στο γήπεδο», είπε. «Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη να κάνουμε τις μεγάλες ανατροπές… Οι Έλληνες ξέρουν πότε έζησαν καλύτερα», τόνισε κλείνοντας.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΦώφη Γεννηματά