Κόντρα Κουμουτσάκου - Αναγνωστοπούλου για τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο
Κατερίνα ΤζαβάραΝα μην προχωρήσει σε αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα και αφορούν μείζονα εθνικά θέματα, κάλεσε την κυβέρνηση ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, «λίγο πριν φύγει από την εξουσία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Επεσήμανε μάλιστα πως «η εθνική πολιτική δεν είναι πεδίο φθηνών εντυπωσιασμών».
Το γάντι σήκωσε στη συνέχεια η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου υπογραμμίζοντας από βήματος πως «κάθε κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή για θέματα εθνικής σημασίας έχει ευθύνη και ισχύ να νομοθετεί αυτό για το οποίο ο λαός τής έχει δώσει εντολή» Επεσήμανε επίσης στον κ. Κουμουτσάκο πως «έχει ενημερωθεί πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο».
Η σχετική αναφορά έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση νέου συνοριακού σημείου διέλευσης το οποίο θα συνδέει τους Προμάχους, στην Ελληνική Δημοκρατία και το Μάιντεν στη Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
- Το χρίσμα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Πιερρακάκη, η ευεργεσία στους 15 συλληφθέντες του ΟΠΕΚΕΠΕ επί Αυγενάκη και ο Χιλετζάκης που δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα
- Σίδνεϊ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μακελειό - Οι δράστες, τα εκρηκτικά και το νεαρότερο θύμα ηλικίας 10 ετών
- Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο αγροτικό - Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Τους σκότωσε με μαχαίρι ο γιος τους