Πολιτική|16.05.2019 08:38

«Φρένο» στην πόλωση ψάχνει η Νέα Δηµοκρατία - Τι ζητά ο Μητσοτάκης

Σπύρος Μουρελάτος

Την αποφασιστικότητά του να υπογραµµίσει µε τον πλέον εµφατικό τρόπο τις βαθιές διαφορές ανάµεσα στις προγραµµατικές προτάσεις της Νέας Δηµοκρατίας και στα πεπραγµένα του ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίας τετραετίας επιβεβαίωσε χθες από τη Λάρισα και τα Τρίκαλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρό µήνυµα στήριξης της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, είναι η µόνη πολιτική δύναµη που µπορεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήµατα του τόπου, απορρίπτοντας εκ νέου τη λογική της χαλαρής ψήφου. «Γαλάζιοι» επιτελείς µεταδίδουν, εξάλλου, ότι έως το βράδυ των εκλογών ο πρόεδρος της Ν∆ θα εµφανίζεται ενωτικός, καθώς εκτιµά ότι το αύριο της χώρας προϋποθέτει την επούλωση των πληγών του διχασµού που προκάλεσαν η ρητορική και η πρακτική του κυβερνώντος κόµµατος τα τελευταία χρόνια.

Οπως τονίζεται, πρόθεση του προέδρου της ΝΔ είναι να µην ενδώσει σε ανούσιες «κοκοροµαχίες» και να µη δώσει την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα πραγµατικά προβλήµατα. Η φράση του «δεν µας ενδιαφέρει το χθες, δεν µε ενδιαφέρει ο πολιτικός µου αντίπαλος, τον προσπερνώ, οι πολίτες τον έχουν κρίνει για τα πεπραγµένα του» αποδίδει αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

«Από εµάς», επισηµαίνει ο κ. Μητσοτάκης, «οι πολίτες περιµένουν να ακούσουν το σχέδιό µας για καλύτερες δουλειές στους νέους, µείωση των φόρων και ασφάλεια για όλους». Δέκα ηµέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το «γαλάζιο» επιτελείο εκτιµά ότι η ατζέντα του κόµµατος υπερέχει σαφώς στα ζητήµατα καθηµερινότητας, όπως είναι οι τοµείς της Οικονοµίας, της Ασφάλειας, της Υγείας και της Παιδείας.

Την ώρα, µάλιστα, που το Μέγαρο Μαξίµου, όπως σηµειώνουν τακτικοί συνοµιλητές του προέδρου της ΝΔ, «επιχειρεί µέσω πρόχειρα σχεδιασµένων και βεβιασµένων προεκλογικών παροχών να µετριάσει το εύρος της επερχόµενης ήττας», οι «γαλάζιες» πρωτοβουλίες στοχεύουν στην «αποδόµηση της κυβερνητικής υποσχεσιολογίας». Μετά την κατάθεση των «γαλάζιων» τροπολογιών για τη µείωση του ΦΠΑ στο σύνολο των προϊόντων εστίασης και την άρση της κατάργησης του αφορολόγητου, η Σοφία Ζαχαράκη προκάλεσε την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «δήθεν ενδιαφέρεται για το συµφέρον των πολλών», να τις υπερψηφίσει.

Στο ίδιο µήκος κύµατος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, εν όψει και της σηµερινής εκδήλωσης του κόµµατος για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, όπου θα µιλήσει ο κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ένας στους τρεις εργαζόµενους στον ιδιωτικό τοµέα λαµβάνει µισθό κάτω από 500 ευρώ. Οπως τόνισε, «αυτά είναι τα αποτελέσµατα της κυβέρνησης Τσίπρα, που πανηγυρίζει για τη δήθεν υπεραπόδοση της οικονοµίας, ενώ έχει διαλύσει τη µεσαία τάξη µε αχρείαστη υπερφορολόγηση». Η Κρήτη το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι ο επόµενος σταθµός των περιοδειών του προέδρου της ΝΔ.

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης