Πολιτική|16.05.2019 18:17

Σήμερα η συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι

Newsroom

Στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν σήμερα, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, και της Τουρκίας, Μεβλούτ Νταβούτογλου, στρέφονται πλέον όλα τα βλέμματα, υπό τη σκιά και της έντασης που κλιμακώνεται λόγω τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, να εγείρει το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ – ως προς τις οποίες η ελληνική πλευρά έχει τοποθετηθεί κατηγορηματικώς - και να καλέσει παράλληλα την Τουρκία να σταματήσει άμεσα κάθε πρόκληση και να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα βρίσκεται σήμερα και αύριο, το διήμερο 16-17 Μαΐου, στο Ελσίνκι για να πάρει μέρος στις εργασίες της «επετειακής» 129ης Συνόδου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (16-17 Μαΐου 2019), η οποία συμπίπτει και με την επέτειο της συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού.

Μεβλούτ ΤσαβούσογλουΓιώργος ΚατρούγκαλοςΕλσίνκι