Πολιτική|17.05.2019 07:33

Στον διµέτωπο «ποντάρει» το ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γιωτάκη

Η πλήρης αποδόµηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δηµοκρατίας, µε επιθέσεις στην «εικόνα» που φιλοτεχνούν, παραµένει κεντρική επιδίωξη της προεκλογικής καµπάνιας του Κινήµατος Αλλαγής. Μια δεύτερη µατιά στη ρητορική και στις οµιλίες της Φώφης Γεννηµατά αλλά και των υποψηφίων δείχνει ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει πειστεί πως αξιοποιώντας τη «συνταγή» του διµέτωπου, φτάνει πιο κοντά στον στόχο προσέγγισης µεγαλύτερων εκλογικών κοινών από τον προοδευτικό χώρο. Με τον τρόπο αυτόν, υποστηρίζεται, επιδιώκεται ο επαναπατρισµός πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και υλοποιείται η γραµµή της αυτόνοµης πορείας του Κινήµατος, που επικυρώθηκε από το πρόσφατο συνέδριο του κόµµατος.

Στη λογική της σφοδρής επίθεσης τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινήθηκε η κυρία Γεννηµατά κατά τη χθεσινοβραδινή οµιλία της στα Γιάννενα. Από την πρώτη µέχρι την τελευταία λέξη της οµιλίας της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εµφανίστηκε προσανατολισµένη στο να προκαλέσει εµφανείς ρωγµές στο κάδρο των προγραµµατικών θέσεων και των υποσχέσεων του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης – που, όπως έχουν διαπιστώσει στελέχη, αποφεύγουν σκοπίµως τις τελευταίες µέρες να «υπενθυµίσουν» την αρχικά επιθετική στάση τους εναντίον του ΚΙΝΑΛ.

Σύµφωνα µε τα στελέχη αυτά, οι δύο «µονοµάχοι» ποντάρουν στη µεταξύ τους σύγκρουση για να βάλουν φρένο ο µεν ΣΥΡΙΖΑ στις φυγόκεντρες δυνάµεις προς το ΚΙΝΑΛ, η δε Νέα ∆ηµοκρατία στην πιο χαλαρή ψήφο στις κάλπες των ευρωεκλογών. «Φοβάµαι ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι µέρος του σχεδίου τους. Τυφλωµένοι από την προσωπική τους µαταιοδοξία και φιλοδοξία, δεν µπορούν να δουν την πραγµατικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του ελληνικού λαού» υποστήριξε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηµατά από τα Γιάννενα.

Απευθυνόµενη στους προοδευτικούς πολίτες των Ιωαννίνων, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εµφανίζεται παραµονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόµατα». Υπογράφει, συµπλήρωσε, ακάλυπτες µεταχρονολογηµένες επιταγές. «Οι πολίτες, έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά µέτρα του, ιδιαίτερα η µεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο» είπε η κυρία Γεννηµατά και άρχισε να βάλλει και κατά του κ. Μητσοτάκη.

ΚΙΝΑΛΦώφη Γεννηματά