Προϋπολογισμός 2026: Σήμερα οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και η ψηφοφορία
Αφροδίτη ΓκόγκογλουΚορυφώνεται απόψε (16/12) η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την κύρωση του Προϋπολογισμού 2026.
Ως είθισται, την τελευταία μέρα της συζήτησης τα «ξίφη» τους θα διασταυρώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Η συνεδρίαση θα λήξει με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και την κύρωση του Προϋπολογισμού 2026 από το κοινοβουλευτικό σώμα. Η διαδικασία, συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τις τελικές τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, και ακολούθως, τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με σειρά αντίστροφη της κοινοβουλευτικής τους δύναμης.
Τις ομιλίες πολιτικών αρχηγών θα «ανοίξει», λοιπόν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας, θα ακολουθήσει ο Δημήτρης Νατσιός του κόμματος Νίκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, ο Αλέξης Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς, ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΚΚΕ, ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παρεμβληθεί ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική φανερή ψηφοφορία επί του κρατικού Προϋπολογισμού 2026, η οποία, κατά παράδοση, επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
- Πρωτοφανής αρχαίος μαζικός τάφος στην Αθήνα: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι
- Στη Σίφνο το ελληνικό FBI για τη συντριβή του ελικοπτέρου - Είχε λάβει πιστοποιητικό συντήρησης 1,5 μήνα πριν την τραγωδία
- Πένθος στον Dior: Νεκροί η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και ο σύντροφός της μετά από τροχαίο
- «Ως Τουρκοκύπριος ένιωσα μεγάλη ντροπή»: Πρώην ευρωβουλευτής απολογείται για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού