Δημοσκόπηση Interview: Η πρωτιά της Καρυστιανού, το προβάδισμα της ΝΔ και η άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας
NewsroomΑναποφάσιστος δηλώνει ο ένας στους πέντε ψηφοφόρους όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic, με τη Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, παρά την πτώση στα ποσοστά της.
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 23,2%, ενώ αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 11,6%, με την Πλεύση Ελευθερίας, που κερδίζει το τελευταίο διάστημα έδαφος, να ακολουθεί με 8,2%. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έχει υποχωρήσει στο 3%.
Το σημαντικότερο εύρημα βέβαια είναι το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων που πλέον αγγίζει το 21,6%.
Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων
Ελληνική Λύση 6,6%
ΚΚΕ 5,0%
Φωνή Λογικής 3,7%
ΜέΡΑ25 3,3%
Κίνημα Δημοκρατίας 3,2%
ΣΥΡΙΖΑ 3,0%
ΝΙΚΗ 1,1%
Νέα Αριστερά 1,1%
Εμπιστοσύνη σε «κανέναν»
Κανέναν πολιτικό αρχηγό δεν εμπιστεύεται το 30,8% των ερωτηθέντων, την ώρα που το 28,6% στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να κινούνται σε μονοψήφια νούμερα.
Η Μαρία Καρυστιανού καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό (24,3%) μεταξύ των προσώπων που ξεχώρισαν περισσότερο στη δημόσια ζωή τη χρονιά που φεύγει και την ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου (21,1%) ο πρωθυπουργός (18,4%) και ο Αλέξης Τσίπρας.
Η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ (29,5%) και τα συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών (24,8%) αναδεικνύονται ως τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, ενώ στην τρίτη θέση είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις (13,9%).
Πολύ ψηλότερα από τον Τσίπρα η Καρυστιανού
Στο ερώτημα «ποιο νέο κόμμα θα πήγαινε καλύτερα σε εκλογές», η Μαρία Καρυστιανού προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 53% έναντι μόλις 23%.
- Οργή συγγενών για το φιάσκο στη δίκη των Τεμπών - Οι εικόνες ντροπής και το χρονικό της πρώτης ημέρας
- Πότε ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές για το Fuel Pass 2026 - Ποιοι οδηγοί είναι διπλά κερδισμένοι
- Η σοκαριστική στιγμή της σύγκρουσης του αεροσκάφους της Air Canada Express με το πυροσβεστικό όχημα στη Νέα Υόρκη
- Φρίκη με youtuber που δολοφόνησε την έγκυο σύντροφό του και έστησε ψεύτικο livestream για άλλοθι