Πολιτική | 12.01.2026 16:52

Καρυστιανού: Στις εκλογές θα συμμετάσχουμε - Όταν μου ζητηθεί επίσημα να παραιτηθώ από τον σύλλογο, θα το κάνω

Newsroom

Η Μαρία Καρυστιανού, σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τον νέο πολιτικό σχηματισμό που ετοιμάζει, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή του στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άνοιξε τα χαρτιά της και διευκρίνισε πως η επίσημη παρουσίαση θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος, σημειώνοντας πως «το κόμμα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα όταν είμαστε έτοιμοι και έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα, δεν υπάρχει βιασύνη».

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «το μόνο βέβαιο είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε και εμείς». Απαντώντας στις επικρίσεις περί πολιτικής εκμετάλλευσης της προσωπικής της τραγωδίας, δήλωσε κατηγορηματικά πως «είναι μια κατηγορία χωρίς καμία βάση. Κανείς δεν περιμένει να πεθάνει το παιδί του για να κάνει καριέρα. Πού είναι το κακό στο να συνταχθώ με ένα κίνημα πολιτών χωρίς πολιτικό πρόσημο;».

Επιπλέον, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη στάση συγγενών θυμάτων που έχουν εκφραστεί εναντίον της. «Με προβληματίζει η στάση συγγενών που είναι απέναντί μου. Άκουσα τον κύριο Κωνσταντινίδη και εξεπλάγην. Σέβομαι τους γονείς, αλλά δεν θα έχω καμία ανοχή σε όποιον προσπαθεί να απαξιώσει τον αγώνα μου», σημείωσε.

Η κ. Καρυστιανού ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι παραμένει πιστή στις αρχές και τις αξίες του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, τονίζοντας ωστόσο πως, εφόσον της ζητηθεί επισήμως, θα παραιτηθεί. «Όταν μου ζητηθεί επίσημα να παραιτηθώ από τον σύλλογο, βεβαίως και θα το κάνω», ανέφερε.

«Από εμένα θα δείτε πρόγραμμα και λύσεις - Όχι υβρεολόγιο»

Η κ. Καρυστιανού τόνισε επίσης πως στον επικείμενο πολιτικό της σχηματισμό «από εμένα δεν θα ακούσετε το υβρεολόγιο άλλων προσώπων και των κομμάτων. Θα δείτε πρόγραμμα και λύσεις», τονίζοντας τη σημασία ενός πολιτικού εγχειρήματος που εστιάζει στις ιδέες και τις προτάσεις. Τέλος, επανέλαβε ότι κόμμα που ετοιμάζεται δεν μπορούν να ενταχθούν ενεργοί πολιτικοί ενώ παράλληλα πήρε θέση για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του επικοινωνιολόγου Νίκου Καραχάλιου προς το πρόσωπό της παραδεχόμενη ότι τον συνάντησε δύο έως τρεις φορές αλλά ουδέποτε υπήρξε σύμβουλός της.