Πολιτική|19.05.2019 09:27

ΚΚΕ: Στα όπλα ο Περισσός για τον… Άρη Βελουχιώτη

Αντώνης Γκιόκας

Με κεντρικό σύνθημα «να γκρεµιστεί η Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση» µπαίνει το ΚΚΕ στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της «αριστερής στροφής» που επιχειρεί το κυβερνών κόµµα.

Ως µονόδροµο για την ενίσχυση των λαϊκών συµφερόντων βλέπουν στον Περισσό την εκπαραθύρωση του ναζιστικού µορφώµατος από την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, εξέλιξη που µπορεί να συµβεί µε ταυτόχρονη αύξηση των δικών τους ποσοστών. ∆εν ήταν, άλλωστε, λίγες οι φορές που ο ίδιος ο γραµµατέας του κόµµατος ∆ηµήτρης Κουτσούµπας έθετε προεκλογικά αυτόν τον στόχο κατά τη διάρκεια τωνοµιλιών του. Την ίδια στιγµή, το ΚΚΕ προσπαθεί να «γκρεµίσει» τις όποιες γέφυρες επιχειρεί να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας µε τους παραδοσιακούς αριστερούς ψηφοφόρους.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του ∆. Κουτσούµπα την Παρασκευή στο Ηράκλειο για την αναφορά του πρωθυπουργού στον Αρη Βελουχιώτη, κατά την οµιλία του κ. Τσίπρα τη Λαµία. Ο γραµµατέας του ΚΚΕ σηµείωσε ότι όλα αυτά λέγονται «αφού πρώτα ο κ. Τσίπρας έχει υποκλιθεί στους Αµερικανούς και στο ΝΑΤΟ, αφού έχει ψηφίσει µέτρα και µνηµόνια, αφού έχει υπογράψει µε ακροδεξιούς την ανιστόρητη προπαγάνδα του Τσόρτσιλ και του Τρούµαν και όσων σκότωναν κοµµουνιστές, όπως ο Βελουχιώτης».

Συνέχισε, µάλιστα, την επιθετική του ρητορική προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «ο λόγος του Βελουχιώτη έχει και συνέχεια. Μιλάει για τον πραγµατικό εχθρό του λαού, αναφερόµενος σε κεφαλαιοκράτες, στα “καράβια του Εµπειρίκου”, τότε όπως είπε, δηλαδή στους εφοπλιστές, στους οποίους ο κ. Τσίπρας σήµερα τους κάνει όλα τα χατίρια, όπως του κάνουν κι αυτοί για να ξεκουράζεται στα κότερά τους». Πάντως, από τον Περισσό εκτιµούν ότι οι όποιες αναφορές του πρωθυπουργού στις ιστορικές προσωπικότητες του ελληνικού λαϊκού κινήµατος γίνονται για να αποκρύψει την προγραµµατική σύγκλι ση του ΣΥΡΙΖΑ µε τη Νέα ∆ηµοκρατία.

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕ