Πολιτική|20.05.2019 07:33

ΚΙΝΑΛ: Ρίχνονται στη µάχη Παπανδρέου - Βενιζέλος

Φώφη Γιωτάκη

Αισιόδοξοι για επίτευξη διψήφιου ποσοστού στις ευρωεκλογές εµφανίζονται στο Κίνηµα Αλλαγής, µετά τις πετυχηµένες συγκεντρώσεις στην Πάτρα, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην τελική ευθεία η Χαριλάου Τρικούπη ρίχνει το βάρος στη διοργάνωση της κεντρικής πολιτικής συγκέντρωσης στην Αθήνα την Τετάρτη, αλλά και στο κλείσιµο της προεκλογικής εκστρατείας που έχει προγραµµατιστεί για το βράδυ της Παρασκευής στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.

Ούτως ή άλλως, η µάχη του Λεκανοπεδίου και της Βόρειας Ελλάδας θεωρείται καθοριστικής σηµασίας για το Κίνηµα Αλλαγής, καθώς η εκλογική επίδοση στις συγκεκριµένες περιφέρειες θα προσδιορίσει και τα πανελλαδικά ποσοστά του Κινήµατος Αλλαγής.

Ο στόχος αυτός είναι που επιβάλλει και την επιστράτευση στις τελευταίες µέρες της εκλογικής µάχης, εκτός της Φώφης Γεννηµατά που ηγείται των περιοδειών και των δηµόσιων παρεµβάσεων, όλων των κορυφαίων στελεχών. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αναλάβει να ενεργοποιήσει -µε έδρα την Πάτρα- τις δυνάµεις του κόµµατος στη ∆υτική Ελλάδα, ταυτόχρονα όµως δραστηριοποιείται µαζί µε στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ και υποψήφιους ευρωβουλευτές στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε επί δεκαετίες ισχυρές δυνάµεις.

Μία από αυτές τις περιοχές της ∆υτικής Αθήνας είναι το Περιστέρι, όπου πραγµατοποιείται σήµερα το βράδυ εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ µε οµιλητή τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Την ίδια ώρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προετοιµάζεται για την κεντρική εκδήλωση στον Πειραιά, όπου θα παραστούν αρκετοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές αλλά και οι υποψήφιοι δηµοτικοί σύµβουλοι που προέρχονται από το κόµµα και κατεβαίνουν µε τον συνδυασµό του Γιάννη Μώραλη. Η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει στη διατήρηση, αν όχι στην αύξηση, των δυνάµεών της στον αυτοδιοικητικό χάρτη – έµπειρα στελέχη πιστεύουν, µάλιστα, ότι πολλοί υποψήφιοι θα έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους την επόµενη ηµέρα των εκλογών στους δήµους και στις περιφέρειες της χώρας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρείται ότι θα λειτουργήσει η ανάδειξη των µεταρρυθµίσεων που προώθησε στην Αυτοδιοίκηση το ΠΑΣΟΚ. Σχετικές αναφορές θα γίνουν και κατά τη σηµερινή -έπειτα από πολύ καιρό- συνεδρίαση της ΚΟΕΣ (της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου) του ΠΑΣΟΚ στην «Αθηναΐδα». Εκεί η κυρία Γεννηµατά θα περιγράψει εκ νέου τους στόχους του Κινήµατος στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε κεντρικό επίπεδο, η καµπάνια του ΚΙΝΑΛ µεταδίδει το µήνυµα «γυρίστε τους την πλάτη». Η Φώφη Γεννηµατά και οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ επισηµαίνουν ότι πρέπει να δοθεί δυναµική απάντηση και στις δύο όψεις της συντήρησης, µε την επισήµανση ότι «Τσίπρας και Μητσοτάκης καλλιεργούν την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους».

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛΕυάγγελος ΒενιζέλοςΓιώργος Παπανδρέου