Πολιτική|20.05.2019 07:21

Το Ποτάμι: Οι προϋποθέσεις για κυβερνητική συνεργασία

Φώφη Γιωτάκη

«Θέλουµε καθαρά µοντέλα στην πολιτική. Το ότι ήµασταν σε κάποια στιγµή σύµµαχοι για να λύσουµε ένα πρόβληµα δεν σηµαίνει ότι δίνουµε λευκές επιταγές για να επανέλθουν οι κακές πολιτικές του παρελθόντος» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης.

Ο επικεφαλής του Ποταµιού εκτίµησε ότι το κόµµα του θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των ευρωεκλογών, περνώντας το κατώφλι του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο, και τοποθετήθηκε εν όψει της επόµενης µέρας. Προβλέποντας ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύµισε τις πέντε προτεραιότητες του Ποταµιού για κυβερνητική συνεργασία: Πρώτα οι νέοι, έξω τα κόµµατα, µπροστά το περιβάλλον, «ναι» στη διαφορετικότητα, σεβασµός στα δικαιώµατα του άλλου.

«Συνεργασίες ναι, σε φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή κατεύθυνση, µε το Ποτάµι αντίβαρο σε αυτούς που σκέφτονται ότι µπορούµε να επιστρέψουµε στα λάθη του παρελθόντος» υπογράµµισε ο κ. Θεοδωράκης και συµπλήρωσε: «∆εν συµµετέχουµε στην τελευταία προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εµφανιστεί ως προοδευτικός και ενωτικός».

Ανοιχτό ενδεχόµενο Στο ερώτηµα αν µπορεί να συνεργαστεί µε ένα κόµµα µε το οποίο διαφωνεί σε κορυφαία ζητήµατα, όπως για τη Συµφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταµιού άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο συµµαχίας µε τη Νέα ∆ηµοκρατία, λέγοντας ότι «ένα σύγχρονο κόµµα δεν µπορεί να απαντήσει στα διλήµµατα του φθινοπώρου του 2019 µε τις θέσεις του χειµώνα του 2019».

Το ΠοτάμιΣταύρος Θεοδωράκης