Πολιτική|20.05.2019 14:44

Τσίπρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης

Newsroom

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο και περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

«Από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και πλέον εμείς ορίζουμε τα μέσα με τα οποία πιάνουμε τους στόχους. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να εξαγγείλουμε ήδη από τον Σεπτέμβρη μέτρα για το 2019 και τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι παροχές όπως τις ονομάζουν αλλά μέτρα κοινωνικής στήριξης», σημείωσε ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης» την επόμενη Κυριακή στην κυβέρνηση για να μπορέσει να υλοποιήσει τα μέτρα που ψηφίστηκαν. Όπως είπε, ο συσχετισμός δυνάμεων πρέπει να είναι υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων με τις οποίες συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ο κ. Βέμπερ βγει πρόεδρος της Κομισιόν θα πάρει τηλέφωνο τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα ζητήσει να μην υλοποιηθούν τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός αναφερόμενος διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ανεργία ανέφερε πως «μειώσαμε την τρύπα σε ετήσια βάση κατά 1,2 δις ευρώ. Το σύστημα είναι πλέον πιο δίκαιο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς το 87% πληρώνουν λιγότερα σε σχέση με πριν. Η ανεργία έπεσε κατά πολύ από το 24% στο 19%. Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι σταμάτησε το πάρτι της διαπλοκής. Τα πλεονάσματα φτιάχτηκαν έτσι, όχι με "ματωμένο" τρόπο που λέει η αντιπολίτευση. Με βάση την απόδοση της οικονομίας με ρεκόρ ξένων επενδύσεων και με απορροφητικότητα της οικονομίας καταφέραμε να σχεδιάζουμε με καλύτερους όρους το μέλλον».

Αλέξης Τσίπρας