Πολιτική|20.05.2019 18:47

Επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ο Χρήστος Ράμμος

Κατερίνα Τζαβάρα

Ο Χρήστος Ράμμος επελέγη από τη Διάσκεψη των Προέδρων επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Ο κ. Ράμμος εξασφάλισε πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης, 20 από τα 25 μέλη-εκπροσώπους των κομμάτων με τρεις απουσίες και «παρών» από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την προηγούμενη εβδομάδα, η Διάσκεψη των Προέδρων έδωσε προς το υπουργικό συμβούλιο τις προτάσεις της για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τη Δευτέρα, έπειτα από ακρόαση 10 προσώπων, η Διάσκεψη παραδίδει τις πέντε προτάσεις της για τις θέσεις τριών αντιπροέδρων του ΣτΕ, για την πλήρωση των οποίων θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κουσούλη, Ευαγγελία Νίκα, Δημήτριο Μακρή, Παναγιώτα Καρλή και Γεώργιο Τσιμέκα.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε, επίσης, πως η Βουλή παραμένει ανοικτή αν και δεν προβλέπεται νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο μέχρι τις εκλογές.

Επίσης, ο νομικός, Αδάμ Καραγλάνης, είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Τον κ. Καραγλάνη ψήφισαν τα μέλη της πλειοψηφίας στην Επιτροπή, ενώ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, δήλωσαν «παρών».

Χρήστος ΡάμμοςΔιάσκεψη Προέδρων της Βουλής